söndag 26 juli 2009

Sigge

Klicka här för att komma till Sigges sida på rasdata.


Sigge är född 2003-02-25 på Wintergold's kennel i Vallentuna. Han är min första hund, och jag visste således inte så mycket om jaktgolden, eller hundar överhuvudtaget, när jag köpte honom.

Han är otroligt het och arbetsvillig, en kul hund som gör vad som helst för att få jobba. Tyvärr saknas samarbetsviljan lite grann och han hamnar på tok för högt i stress för att funka som apporterande hund. Därför la vi för ett par år sedan apporteringsträningen på hyllan.

Istället började vi träna bruksgrenen sök, vilket passar honom utmärkt. Han har en otrolig fart, stort föremålsintresse och stoort intresse för figuranterna. Vi tränade med ett superbra gäng i Kalmar men sedan vi flyttade till Örebro igen har sökträningen legat på is.

Den enda träningsformen Sigge får nu i seriös form är viltspår. Han har fått godkänt i anlagsklass på snabba 10 minuter. Vårt problem är alltså hastigheten och matte får gå som en långsam tråkig bromskloss i andra änden av linan för att det inte ska gå ännu fortare. Går det för fort tappar han nämligen bort sig och hinner springa över vinklar och 3 hektar skog innan han märker att han är fel. Nu satsar vi på öppenklass till våren!

Inga kommentarer: