måndag 26 juli 2010

Semestertider!

Nu är det äntligen dags för oss att fira semester! Vi inledde med en träning i hällregn tillsammans med goldentjejerna i Vintrosa.

Java har haft något lite galet i blicken senaste dagarna och hon var ganska så sprallig. Vi inledde med markeringar på en höjd på ett fält och ökade avståndet. Första markeringen gjorde hon ett "ärevarv" runt kastaren innan hon tog dummien o sprang tillbaka som en galning. Vi ökade avståndet riktigt långt och hon var säker på sitt jobb!

Sen blev det markeringar över en kanal med ganska branta sluttningar men hon tuffade på över och glömde inte bort sitt uppdrag på andra sidan även om man såg att hon tappade lite orientering på nedslagsplatsen (som hon ju sett från andra sidan). Vi gjorde om en gång med längre avstånd och det gick oxå kanoners. Var oxå nöjd med avlämningarna.

Vi avslutade med ett par markeringar med vilt, tror de va några kråkor o en duva. Jag blev glatt överraskad över hur snabba o fina upptag hon har, förra gången tvekade hon ju mkt mer. Hon släppte på vägen in ett par gånger men när jag var med o peppade (med rottweilerrösten, observera!!) så höll hon hela vägen in och bjöd upp jättefint. Tror hon är lite osäker på vad hon egentligen ska göra med fåglar än.

Jag tränade oxå lite grann på positionen vid sidan och på nåt sätt verkar det som att det klickat att hon ska svänga in baken o sätta sig men problemet är att det gärna görs med ett stort skutt! =)

Idag blir det nog en skogsutflykt på egen hand. Har tänkt träna lite på ut och stoppsignal för det har legat vilande ett bra tag.

Inga kommentarer: